søndag den 31. marts 2013

En "vild" ting...

Endnu en stille formiddag bag symaskinen og endnu et lækkert stykke stof fra City stoffer er kørt igennem maskinen. Denne gang skulle et nyt Onion mønster prøves. Kjole nr 2007.

Jeg var faldet for det lækreste jersey med dyre-print i lige mine farver. Jeg startede med, at følge mønsteret fuldstændig, hvad længden angår, vel vidende at jeg ikke er en kjole-pige. Efter første prøvning overlevede længden, men da der kun var oplægningen tilbage, måtte en ekstra prøvning til og en rask beslutning blev taget... og kjolen blev 15 cm kortere.

Det føles meget bedre og helt rigtigt, så nu ryger de 15 cm også på mønsteret.
Jeg har kantet halsen og ærmerne med en strikket kant og jeg er bare så tilfreds med resultatet.
Jeg tror faktisk, at den skal indviges allerede i aften, når familien samles til familie-påske-hygge.




                                                              Rigtig god påske søndag til jer alle.

lørdag den 30. marts 2013

Til mor og datter...

I tirsdags var jeg et smut i City stoffer i Århus og der faldt jeg for et lækkert stykke stof med digital-print. Det måtte jeg bare eje et stykke af.
Når man køber en mønster-rapport, ja så får man to print på bredden og da ryggen er syet i sort jersey kunne der blive til to bluser. Nu håber jeg at min mellemste bliver glad. Hun har godkendt printet på Instagram - hvor du iøvrigt kan følge mig under navnet mettetrillemus.

Bluserne er dog ikke helt ens selv om jeg har brugt det samme Onion mønster. For at mors brede ærmer kunne være der, måtte datterens forstykke rykkes lidt ned og det gik ud over den færdige længde. Derfor blev datterens bluse forlænget med en sort strimmel, som var i overskud øverst på mors stykke.
Kan du se det for dig ?  :-) Men resultatet er blevet super fint. Datteren fik så lige en gul stikning som pimp nederst på blusen. To bluser til een pris, se det er noget der duer...




Nu vil jeg tage fat på det næste lækre stykke stof. Jeg havde jo en dejlig pose-fuld med hjem, så der er sy-projekter nok til hele påsken.

                                                                    God påske lørdag til jer alle.

fredag den 29. marts 2013

Marapytta nr 4

Så blev jeg færdig med min 4. Marapytta jakke. Denne er til min datter og jeg har lovet hende, at den er klar til på onsdag, hvor hun skal til eksamen. Nu er den helt fiks og færdig og klar til brug og endda i rigtig god tid. Nu kan hun få den overrakt på søndag, hvor hele familien mødes til påskehygge.

Nu håber jeg, at denne jakke bringer lykke til eksamen. Sidst hun gik til eksamen i en af mors Marapytta kreationer toppede hun karakter-skalaen. Nu må vi se... :-)

Jakken er syet i et af de Liberty stoffer som jeg havde med hjem fra London. Hun valgte selv printet ud fra stakken og hun faldt vist for det gule sammen med det blå. Jeg ved ikke hvad printet hedder, men fint er det ihvertfald. Jakken er blevet lige som jeg ville have den. Nu er det nr 4 jeg laver, så nu sidder den efterhånden i baghovedet. Det tager heller ikke så lang tid at sy den, som de første jeg lavede. Faktisk synes jeg, at alt klipperiet og limeriet tager længst tid.

Den har kun een sy-fejl... :-) og jeg siger det ikke til nogen... Der er ingen der kan se det, ud over mig selv. Ja også måske lige Line. Men nu er der ikke store chancer for, at hun ser denne jakke. Så jeg holder min mund :-D







Jeg beklager den dårlige billed kvalitet. Det print er da helt umuligt at fotografere...

Nu vil jeg kigge nærmere på min lækre stak stoffer fra min tirsdags tur til City stoffer i Århus. Det er virkelig en lækker butik fyldt med de flotteste stoffer og søde og inspirerende ekspedienter. Jeg elsker bare når turen går til Århus. Her i Aalborg mangler vi virkelig en god stof butik. Vi har Stof 2000 og Stof og stil. Dem er jeg da også glad, for men jeg savner virkelig Alice og Staun, som lå i Klokkerholm nær Hjallerup. Men City stoffer er virkelig et godt bud på en afløser.

                                                                   God påske til jer alle.

søndag den 24. marts 2013

Min første soveand.

Jeg øver mig på, at sy de populære soveænder.
Jeg har nemlig lovet Lone med bloggen I Lones fodspor, at stå for en workshop, når hendes store blogtræf løber af stablen d. 25. maj i Aalborg.

Det er efterhånden blevet en dejlig tradition, at Lone påtager sig det store arbejde med at arrangere et hyggeligt blogtræf. Denne gang er det 3. gang og jeg har også deltaget i de to tidligere.

Det er en fantastisk hyggelig dag, hvor du mødes og får sat ansigt på andre bloggere og Instagrammere, kan deltage i forskellige workshops, afprøve nye krea-tips, blive forkælet med lækker mad både til frokost og lækkerier til kaffen.

Derfor er jeg gået i skarp træning med syning af soveænderne. De er super søde og helt umulige at leve uden, uanset om du har små børn i familien eller om den skal pynte i krea-rummet.

Foreløbelig pynter denne ene på min kommode, men flere kommer til inden vi forhåbenligt mødes til Lones blogtræf. Skynd dig ind til Lone og læs mere om træffet og tilmeld dig. Der er stadig flere pladser...



Min første soveand er syet af gammel retro sengetøj, men de vil også være super søde i nye mønstrede og ensfarvede stoffer. Bare brug fantasien ...

lørdag den 23. marts 2013

Forårs garderoben tager form...

Symaskinen kører på livet løs... Det er nemlig forårs og sommer tøjet der syes på. Det er dejligt, at have lidt nyt når sneen endelig forsvinder og temperaturerne bliver lidt lunere.

Hele stakken ligger og pynter på sy-værelset og der er meget mere på vej.
Jeg hygger mig med at sidde og sy og det bliver vist også der det meste af påske ferien kommer til at blive brugt. Vores planer var ellers anderledes... Campingvognen skulle frem fra sit vinterhi og støves af og pakkes ud på forårspladsen i Løkken, men på grund af kulden har vi valgt at vente lidt.

Nu bliver det i stedet et besøg i Århus, lidt shopping og et besøg i min yndlings-stofbutik City stoffer.
Hygge med god mad, en god film i TV eller måske i biografen og lidt i den stil. Det bliver kun os to "gamle" for yngste drager til Tyrkiet sammen med en ven og hans familie. Det bliver skønt for dem. Der er temperaturen noget bedre end her.


 Nå ja... så har jeg jo også lovet at sy denne Marapytta jakke færdig til mellemste. Hun vil gerne have den på til eksamen efter påske og sidste gang hun gik til eksamen i en Marapytta jakke bragte den åbenbart held :-) Hun fik ihvertfald top-karakter så vi prøver lykken igen :-)



Der er gjort klar til at sy bånd på alle sammensyningerne, så der ligger stadig nogle timer i den. Stoffet er en lækker Liberty, som jeg havde med hjem fra vinterferien i London.

Nu kalder køkkenet vist... I aften bliver huset nemlig fuld af gæster. Vi fejrer ældste sønnen idag. Han fylder nemlig 28 år idag - hvor blev alle de år lige af ? Han har inviteret til lækker aftensmad... selvfølgelig hjemme hos mor og far. Ha ha... hvornår stopper det mon ? :-) Ej det er nu meget hyggeligt. Ihvertfald STORT tillykke til dig, Rasmus.

torsdag den 21. marts 2013

Kom med til Bloglovin.

Kom med over til Bloglovin.

Efter hvad jeg kan læse rundt omkring, så lukker Google Reader pr. 1.juli, så hvis du forsat gerne vil læse med, så tilmeld dig Bloglovin ved at trykke på billedet i højre side.

Velkommen...


fredag den 15. marts 2013

Gaver...

Endnu engang er manden blevet fejret - nu er det altså også sidste gang !!!

Kollegaer kom forbi i morges kl 7 til kaffe, rundstykker, basser og en lille skarp til halsen og igen faldt der gaver af til fødselaren.

Fruen er glad for nu er hendes ønskeseddel næsten tom... :-)


Flot Normann krenit skål og lækre Rolf stager.

torsdag den 14. marts 2013

Gået i "selvsving"...

Igår fortalte jeg om at jeg nærmest var gået i "selvsving" i weekenden. Jeg kiggede i skuffen med de flotte Liberty stoffer og pludselig var jeg nærmest igang med en stor-produktion af de kendte penalhuse/kosmetikpunge. Der er blevet syet en ordentlig stak og det ene er smukkere end det andet synes jeg. Det er helt umuligt at vælge en favorit...

15 stk er det blevet til... eller næsten, for da jeg begyndte at rydde op, dukkede der et op som havde for-puttet sig. Så kun 14 stk i øjeblikket... eller næsten da, for et er allerede fløjet fra reden i en dejlig byttehandel med Charlotte.




Resten kommer snart på Trendsales.

onsdag den 13. marts 2013

Marapytta quiltet jakke.

Efter de sidste dage hvor jeg nærmest har "masse-produceret" det populære penalhus/kosmetikpung i fine Liberty stoffer (vises frem i næste indlæg), så fik jeg lyst til en længerevarende og mere sy-teknisk
udfordring og det blev endnu en af de fine quiltede Marapytta jakker. Det er den fjerde jeg syer og nu kører det bare kan jeg mærke.

I vinterferien var vi en tur i London, hvor jeg fik købt lidt af de fine Liberty Tana Lawn stoffer, som jeg bruger til jakkerne. Min mellemste fik lov til at vælge hvilket print hun bedst kunne lide, for jeg havde lovet at sy en jakke til hende.

Hun valgte de blå blomster med et lille touch af gult. Et rigtig fint print til jeans, som hun mest bruger. Hun vil bruge jakken som hverdags jakke når foråret atter vender tilbage.

Igår fik jeg klippet stoffet, quilte-vlisen og foret og i aftes fik jeg limet alle delene sammen, så de var klar til at quilte sammen. Dette er nu gjort og jeg er klar til at klippe jakken ud efter mønsterdelene og begynde sammensyningen af jakken.


Det størreste arbejde er at klippe og lime synes jeg. Når først alle delene er klar til at quilte og sy sammen, så begynder alt det sjove.


Her ligger alle delene klar til symaskinen. Der er strøget den første quiltelinie inden alle delene limes sammen.


Her er jeg i fuld gang med at quilte. Jeg synes at stoffet fuldstændig ændre sig i udseende når det quiltes.


Her ligger alle de færdig quiltede dele. Klar til at blive klippet ud efter mønsterdelene og sammensyningen kan begynde og jakken tage form.

Jeg har lært at sy denne lækre jakke på en workshop i Århus, hvor Line kom og underviste i en hel weekend. Det var en fantastisk weekend. Hvis du drømmer om at lære at sy denne jakke, så holder Line jævnligt workshops. Bare tjek hendes side...



søndag den 10. marts 2013

Blogtræf hos I Lone´s fodspor

Igen i år afholder Lone med bloggen ilonesfodspor blogtræf i Aalborg. Det er tredie gang, at hun arrangere dette træf og jeg har tilmeldt mig igen.

Det plejer at være en rigtig hyggelig dag, med kreative workshops, lækker mad og rigtig meget hyggesnak. Det er altid sjovt, at få hilst på de øvrige bloggere, som kommer fra hele landet og få sat ansigt på personen bag skærmen.

Hvis du har lyst til at deltage, så er der stadig plads. Skynd dig ind på Lone´s blog, hvor du kan læse mere om træffet og hvor du kan tilmelde dig. Jeg håber at vi ses...




tirsdag den 5. marts 2013

Pakkepost... ja tak.

Igår mandag bestilte jeg noget jersey hos Stofstedet i Rold og allerede idag ringede pakkeposten på døren med pakken. Se det er hurtig levering og stofferne er lige så flotte som jeg forventede.

En lækker blød sort/hvid strib i en kvalitet a la Mads Nørgård. Den har jeg planer med, for jeg har nemlig set et fint sæt i Masai´s sommerkatalog.

De to andre kunne jeg bare ikke undvære og da slet ikke den med leo-print... :-)




søndag den 3. marts 2013

Habit jakke færdig og afprøvning af et nyt mønster.

Indimellem vasketøj, indkøb og rengøring, er der blevet tilbragt tid bag symaskinen. For et par uger siden syede jeg en habit jakke som kun manglede knaphuller og knapper og nu er den færdig.
Jeg er ikke helt tilfreds med resultatet, for jeg synes at kraven er blevet lidt bumlet og ikke helt skarp i kanterne. Samtidig drillede knaphullerne mig en hel del. Om jeg forstår det, når jeg har en symaskine som kan lave fuld-automatiske knaphuller !... Der går vist alllt for lang tid imellem jeg syer knaphuller.

Men færdig er den og jeg skal såmænd nok få den brugt. Heldigvis er den mørk, så ser man ikke alle "helligdagene" så tydeligt. Hele jakken er syet af lagervarer, altså er der intet købt for at lave denne jakke :-)


Jeg har også fået syet en t-shirt/tunika i et nyt mønster, som jeg har lånt af en af mine sy-veninder.
Det er en test model, altså skulle jeg lige afprøve modellen inden jeg klipper i mit fine Liberty jersey, som jeg havde med hjem fra vinterferien i London.

Den er blevet rigtig god, så jeg kan roligt klippe endnu en. Modellen er fra Onion 2035 og det er faktisk en kjole, men da jeg næsten aldrig går i kjole har jeg afkortet den til tunika længde.

Desuden har jeg lavet tre små læg under bærestykket ved at lægge 4,5 cm til i midt for fold og derefter lægge tre læg a´ 3 cm. Denne tunika er også syet af stof fra lageret.




Det er dejligt at få tyndet ud fra lageret og samtidig få afprøvet nye mønstre.









fredag den 1. marts 2013

Krea-hygge-aften.

I aftes var jeg til krea-hygge-aften sammen med en dejlig flok blog- og instagram piger.
Vi hyggede, snakkede, klippede og klistrede og spiste en masse lækkerier. Det var bare SÅ dejlig en aften.

Vi lavede papir-kugler eller hvad de nu hedder og de har været vist en del frem på diverse blogge.
Men det var første gang jeg prøvede at lave en. Rigtig hyggeligt og samtidig kunne der snakkes en hel masse :-)

Her ser du mit første forsøg...


I formiddag har jeg været en tur i haven efter troldegrene og nu hænger kuglen og pynter i mit krea rum.


Og der er plads til flere... Jeg skal have fat på sådan en cirkel-dims, så jeg kan lave mange flere kugler.

Jeg havde en lille hjemmesyet gave med til Lene. En lille pung med smæk-bøjle, syet af Liberty stumper, samt lidt chokolade.



 Tusind tak for en hyggelig aften, LeneSanneCharlotteLone og alicewinther fra Instagram.  Jeg glæder mig allerede til næste gang, hvor vi mødes her hos mig.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...