lørdag den 27. juli 2013

En lille broderet gave.

Vi har nogle gode venner, hvis første barnebarn snart fylder 1 år. I den anledning har jeg lavet en lille gave til ham. Det er ellers ikke fordi vi er på gave med den lille dreng. Men fordi jeg stadig øver mig på min broderi maskine og fordi Ikea har fine håndklæder til kun 14,- kr stykket, ja så kunne jeg jo lige så godt øve mig med noget som er brugbart. Derfor skal deres barnebarn have dette håndklæde, når han fylder år.


Igen er det "Crazy Alphabet" jeg har brugt og denne gang synes jeg, at det er blevet smadderflot. Bogstaverne er bare så fine med de mange farver. Nu håber jeg, at Adam´s forældre kan lide det, for Adam er nok ligeglad...


torsdag den 25. juli 2013

Mit første "in the hoop" broderi og applikation.

Jeg har lavet mit første "in the hoop" broderi og applikation og jeg er mere end tilfreds. Ja jeg kan næsten ikke få armene ned, så glad er jeg for resultatet.

Da jeg først havde luret fidusen af var det faktisk ret nemt og der fulgte en super vejledning med broderiet, da jeg købte det hos Der stickbaer.


Her er maskinen i fuld gang med at applikere hundens hoved. Maskinen stopper selv når det næste stykke stof skal lægges på. Efter hver syning trimmer jeg stoffet forsigtigt til 2-3 mm uden for stikningen.


Her er forsiden broderet og applikeret færdig. Nu kan den klippes ud...


Og her er bagsiden klar til udklipning. Så er det bare at sy toiletpungen sammen på ganske almindelig vis og vupti... så har men den fineste personlige toiletpung.


Jeg valgte at sætte foer i, så jeg ikke skal kigge på bagsiden af broderiet inde i pungen og jeg har lavet skråbånd af det stof som jeg har brugt til applikationen.


Her er den færdige bagside. Jeg er meget tilfreds med resultatet af toiletpungen og der skal helt sikkert laves flere. Denne var min første og den har taget noget tid at lave, men nu ved jeg hvordan jeg griber den an næste gang, så tager det nok ikke helt så lang tid.


mandag den 22. juli 2013

"Vind-og -skæv" Crazy Alphabet.

I weekenden ville jeg prøve at købe nogle broderi-filer og overføre dem til min symaskine.
Jeg var faldet for det sjove "Crazy Alphabet" og fik købt alle filerne hos www.stickbaer.de til hele alfabetet. Så langt så godt...

Jeg kunne bare ikke få de s.... filer lagt over på symaskinen og både jeg og manden var ved at få grå hår i hovedet, selv om vi begge sad med næserne i instruktionsbogen. Jeg klagede min nød både på Instagram og i forskellige broderi-grupper på FB og hjælpen var selvfølgelig nær. Lone med bloggen Kroghkunst lavede da lige en video, som hun lagde ud på Youtube og så var det bare at følge den. Tusind tak Lone, det var en kæmpe hjælp :-)

Da jeg så skulle lægge bogstaverne ind i rammen enkeltvis, samt rotere dem en kvart omgang, så forsvandt mine "tern" i rammen og der var ingen linie at følge, så derfor er bogstaverne blevet liiiidt skæve i forhold til hinanden. Pyt tænkte jeg, for jeg var jo nysgerrig efter at se bogstaverne broderede.
Da jeg så nåede til femte og sidste bogstav løb jeg igen ind i problemer. Selv om der var masser af plads i rammen, både fysisk og på maskinen, så blev dette bogstav syet helt forkert. Maskinen syede bare oven i hinanden og jeg måtte stoppe maskinen. Hvorfor dette skete ved jeg ikke, men jeg pillede det forkerte bogstav op (og det var ikke nemt ! ) og fiflede mig frem til et nyt E, så derfor er dette også vind og skæv...

Jo jo man skal lære så længe man lever... Trods alle problemerne, så synes jeg alligevel at "prøvekluden"blev rimelig brugbar, så derfor fik Mille lige en ekstra mega-box til shampoo og hårlak m.m. Da jeg præsenterede boxen for hende og undskyldte de skæve bogstaver, trak hun bare på skulderen og sagde "ja de er da mega skæve..."

Nu må vi se om den kommer i brug, ellers kan jeg glæde mig med at jeg synes, at bogstaverne er rigtig fine og dem skal jeg nok få meget glæde af i fremtiden og så er der da også lige lidt mere jeg skal have lært med den maskine. Men jeg er igang...




                                                                            God mandag til alle.

lørdag den 20. juli 2013

Før og efter...

Jeg hygger mig med at afprøve broder-enheden på min symaskine og længe har jeg tænkt på at lave en ny pose til mine klemmer. Indtil nu har de boet i en ganske almindelig frysepose, som der efterhånden var blevet nogle huller i.

Nu er klemmerne flyttet over i en fin pose med skrift og Graziela-hjerter...


                                                                             FØR...


                                                                          OG EFTER...



                                                               God sommer weekend til alle.

fredag den 19. juli 2013

Sidste feriedag i denne omgang...

Vi er nået til sidste feriedag i denne omgang... vræl...!!!

Det er utroligt, at tre uger allerede er gået og samtidig synes jeg også, at det er lææænge siden vi sad i flyet mod Tyrkiet. Vi har haft tre fantastiske uger med super vejr, for sommeren var kommet til Danmark, da vi kom hjem fra en varm ferie i Tyrkiet.

Indimellem har det dog nærmest stormet her i det nordjyske, selv om solen skinner og der er sommer temperaturer. Sådan en dag var det igår og derfor tilbragte jeg det meste af dagen foran min symaskine og jeg hyggede mig.

Jeg fik syet et par boxe i Liberty. En stor toilet-box og en mindre kosmetik-box i sarte lyserøde og pink farver.




Jeg bliver aldrig træt af at sy disse boxe. Jeg laver dem i mange forskellige størrelser og de er bare så anvendelige til toilet-grej, krea-opbevaring, til et strikke eller hækletøj og en masse andet.

Jeg fik også syet et pudebetræk til Dorthe med bloggen Olineart. Vi har en bytte-handel igang. Jeg er nemlig helt vild med de fine kaniner hun hækler, så derfor har vi lavet en aftale om en bytter...


Nu er det sendt afsted til Dorthe og jeg håber at hun bliver glad for det.

Dagen idag har budt på en tur til Aalborg Zoo, sammen med samtlige at de turister som er i nordjylland i øjeblikket. Hold da op der var mange mennesker. Men vi hyggede os og fik en kæææmpe is i sommervarmen.

                                                                         God weekend og god ferie til alle.


onsdag den 17. juli 2013

På stof indkøb i Århus.

Vi holder stadig ferie og sikke vi nyder at det gode vejr er tilbage.
Vi leger også stadig turister i eget land og mandag gik turen til Århus. Jeg elsker at komme en tur i City stoffer, som ligger på Park Alle´. Det er en rigtig fin forretning, med en masse lækkert stof og rigtig søde inspirerende piger, som springer rundt for at hjælpe og vejlede. Jeg savner sådan en lækker stofbutik i Aalborg. Siden Staun i Klokkerholm lukkede for snart nogle år siden, er der kun Stof 2000 og Stof og stil tilbage i Aalborg. Men så er det dejligt, at der ikke er så langt fra Aalborg til Århus...

Denne gang var der ikke noget bestemt jeg gik efter... ( nok fordi jeg bestemt ikke mangler stof !!! ) så jeg ville bare se om der var noget som fristede og så var det jo skønt at konstatere, at der også var udsalg.

Jeg fik købt tre stykker jersey, hvor to af dem var på tilbud med - 50 %. Jeg er helt vild med mønsteret   Onion 2007 så dem skal der syes nogle stykker af. Så fik jeg købt til at par cardigans i det ensfarvede. Så kan jeg roligt gå sensommeren i møde med lidt lækkert nyt i garderoben.

Bagefter stod dagen på shopping i gågaden og da sulten meldte sig fik vi en Pulled chicken burger med fritter på Mackie´s pizza.

Der blev også tid til at kigge ind hos butik Smuksak. Sikke en fin butik med mange lækre varer. De piger er bare så dygtige og kreative. Det blev også til et lille besøg hos Stof og stuff. Sidst på eftermiddagen gik turen atter mod nordjylland og vi var godt trætte i fødderne.







søndag den 14. juli 2013

Turist i egen landsdel og broderede håndklæder.

I formiddags ville vi lege turister i egen landsdel og turen gik derfor til Skagen. Vi gik en tur i gågaden hvor butikkerne holdt åben og der var masser af turister i gaden. Mille fik købt en morgenkåbe i satin-look - sådan en har hun altid ønsket sig siger hun, så der var hun jo heldig.

Bagefter gik vi ned til havnen og kiggede på alle de lystsejlere som lå for anker. Solen tittede frem og vejret var okay. Der var masser af liv på de udendørs spisesteder og vi lod os friste af et stjerneskud ved en af restauranterne. Øv hvor var det lille og kedeligt, men prisen var bestemt okay, set med restaurantens øjne...

Efter denne lidt kedelige oplevelse kunne vi mærke, at vi trængte til is og det skulle bestemt være fra det blå ishus i Tversted. Os afsted mod Tversted og en gammeldaws isvaffel med 3 kugler og guf.
Det var lige hvad vi trængte til ovenpå det kedelige stjerneskud :-)

Derefter hjem igen og det blev til lidt krea-tid for mig, mens gemalen smed sig på sofaen til Tour de France.

Jeg fik igen gang i min broderimaskine og fik lavet et par håndklæder til pigerne. Jeg er jo stadig igang med at øve mig, men jeg synes at de blev fine. Nu kan Trine få hendes med, når hun rejser 5 mdr til Kina sidst i august. Så kan hun tænke på mor hver gang hun er i bad :-)





Så har jeg fået syet en lille kosmetikpung i en kombination af hør og Liberty og en lille broderet sommerfugl i røde farver. Den er en ekstra gave til min svigerinde, som havde fødselsdag forleden. Hun ønskede sig sådan en lille en og en nøglesnor og nu ligger det klar til de kommer til det nordjyske og holder sommerferie.


Imorgen indleder vi tredie og sidste uge af sommerferien. Jeg synes allerede, at jeg har haft fri læææænge, så det er jo skønt at få slappet helt af. Heldigvis kan vi se frem til endnu ferietur i efteråret hvor vi vil besøge Trine i Kina. Det bliver helt specielt, at opleve det land med så fremmede en kultur og levevis.

fredag den 12. juli 2013

Sommerferien er i fuld gang...

Her nyder vi sommerferien...

I tirsdags vendte vi hjem efter den dejlig uge i Marmaris, Tyrkiet. Det var en varm og solrig uge med temperaturer på 40-45 gr, så en stor del af tiden gik med ren afslapning ved og i poolen. Lige hvad vi trængte til efter en hektisk uge 26. Her fejrede vi vores 25 års bryllups-jubilæum, Mille´s dimissionsfest efter afslutning af 9. klasse og studentergilde hos gode venners datter.

Det er dejligt at komme hjem igen, især når sommeren er kommet til Danmark. Så vi nyder forsat sol og varme.

Trods det gode vejr, så bliver der alligevel brugt tid ved symaskinen. Jeg kender en lille dreng som snart har fødselsdag og til ham er jeg ved at lave en lille gave. Han skal have en stak "ris-poser" lavet specielt til ham. For lang tid siden købte jeg noget strygestof af Anna med bloggen Laralil og nu var der en mulighed for at prøve det. Jeg har valgt at lave drengens navn på poserne, et bogstav på hver pose og på bagsiden har jeg brugt Småfolk, Katvig og Sovetrine stof i friske farver. Indeni fylder jeg ikke ris, men i stedet plast-granulat fra Stof og stil, for så kan poserne vaskes.


Han skal også have en lille pose, som de små "ris-poser" kan opbevares i. Da jeg endelig har fået gang i min nye broderi-maskine, skal han selvfølgelig have en pose med sit navn på den ene side og en fin broderet giraf på den anden side.



Broderierne er lavet på en tynd cowboy-stof og jeg vil kombinere dette med lidt børnestof fra Småfolk.
Nu da jeg var igang med at brodere lavede jeg også denne sommerfugl. Jeg tænker at den skal være forsiden på en kosmetikpung, foret med Liberty i røde farver.


Vi holder endnu en uges ferie og vejrmæssigt lover det jo godt. Ugen kommer til at indeholde en tur til min ynglings-stof-butik i Århus, nemlig City stoffer. Det bliver dejligt at se om der er noget som frister...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...