onsdag den 13. marts 2013

Marapytta quiltet jakke.

Efter de sidste dage hvor jeg nærmest har "masse-produceret" det populære penalhus/kosmetikpung i fine Liberty stoffer (vises frem i næste indlæg), så fik jeg lyst til en længerevarende og mere sy-teknisk
udfordring og det blev endnu en af de fine quiltede Marapytta jakker. Det er den fjerde jeg syer og nu kører det bare kan jeg mærke.

I vinterferien var vi en tur i London, hvor jeg fik købt lidt af de fine Liberty Tana Lawn stoffer, som jeg bruger til jakkerne. Min mellemste fik lov til at vælge hvilket print hun bedst kunne lide, for jeg havde lovet at sy en jakke til hende.

Hun valgte de blå blomster med et lille touch af gult. Et rigtig fint print til jeans, som hun mest bruger. Hun vil bruge jakken som hverdags jakke når foråret atter vender tilbage.

Igår fik jeg klippet stoffet, quilte-vlisen og foret og i aftes fik jeg limet alle delene sammen, så de var klar til at quilte sammen. Dette er nu gjort og jeg er klar til at klippe jakken ud efter mønsterdelene og begynde sammensyningen af jakken.


Det størreste arbejde er at klippe og lime synes jeg. Når først alle delene er klar til at quilte og sy sammen, så begynder alt det sjove.


Her ligger alle delene klar til symaskinen. Der er strøget den første quiltelinie inden alle delene limes sammen.


Her er jeg i fuld gang med at quilte. Jeg synes at stoffet fuldstændig ændre sig i udseende når det quiltes.


Her ligger alle de færdig quiltede dele. Klar til at blive klippet ud efter mønsterdelene og sammensyningen kan begynde og jakken tage form.

Jeg har lært at sy denne lækre jakke på en workshop i Århus, hvor Line kom og underviste i en hel weekend. Det var en fantastisk weekend. Hvis du drømmer om at lære at sy denne jakke, så holder Line jævnligt workshops. Bare tjek hendes side...9 kommentarer:

 1. Den bliver smart til jeans... jeg kan lige se det for mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den bliver super smart...

   Kh Mette

   Slet
 2. Hold da op sikke et arbejde der ligger foruden, inden jakken er klar til syning ;O). Glæder mig til at se det færdige resultat.

  Mona.

  SvarSlet
 3. Ja forberedelsen med klipning af de tre lag samt limningen tager noget tid. Quiltningen er hurtig overstået. Så venter sammensyningen og alle de små finesser, men resultatet bliver så super lækkert og gennemført, at det er alle timerne værd... Jeg elsker bare den slags sy-udfordringer.

  Kh Mette

  SvarSlet
 4. Hvordan gemmer du de indvendige syninger, når foer og yderstof er quiltet sammen fra begyndelsen af??
  Jeg synes de er så fint med de quiltede jakker, men jeg kan ikke rigtigt greje fidusen. Det er da pænest med skjulte sømme, tænker jeg...

  Jeg glæder dig til at følge din fine blog, som jeg lige faldt over!! :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...