mandag den 22. april 2013

Udvidelse af maskin-parken.

Maskin-parken på sy-værelset er blevet udvidet med denne lille smarte model.
En Janome CoverPro 1000 CXP. Den ligner en mellemting mellem en lille symaskine og en overlock, men det er en cover-stitch maskine. Altså en maskine til at oplægge feks. t-shirts i een arbejdsgang.

Før overlockede jeg rundt i kanten og derefter lagde jeg tingene op med en dobbeltnål på min almindelige symaskine. Denne lille fikse maskine klarer begge opgaver i samme arbejdsgang. Det er da smart... og det ser helt prof ud.

Jeg har øvet mig i at køre maskinen idag og det er faktisk gået rigtig godt og jeg er glad for sy-resultatet.
Jeg klippede en tunika i noget jersey fra lageret, syede den sammen på min overlock og startede oplægningen på den nye maskine.

Her kan du se resultatet...


Jeg har bare lavet oplægningen med nåle og så er maskinen klar til at lægge op...


Sådan her ser det ud på forsiden. Lige som hvis det er syet med dobbelt nål.


Dette er bagsiden. Altså ser det fuldstændig ud som når du køber en færdig t-shirt. Det er jo selvfølgelig meningen, at sømmen på bagsiden skal ligge helt øverst på oplægget, så der ikke bliver den kant stof. Men allerede i andet forsøg på ærmerne blev det helt perfekt. I halsen valgte jeg at sætte en kant af stoffet på og derefter stikke den rundt på cover stitch maskinen. Det ser sådan ud...
Den kant syning er jeg også ret tilfreds med, så vi skal nok blive gode venner - maskinen og jeg...

Ret hurtigt fandt jeg ud af, hvor der skal syes, når jeg lægger op med 2 cm. Jeg tilførte maskinen et holdepunkt. Det blev en blomstret strimmel tape...


Maskinen kan sy en trippel søm, en dobbelt søm med 3 mm og 6 mm bredde og sikkert en masse andet som jeg slet ikke har fundet ud af endnu. Det må komme senere. Min nuværende Bernina overlock er godt nok både en overlock og en cover stitch maskine, men det er alt for bøvlet, at ændre den fra det ene til det andet, så derfor har jeg valgt at købe denne lille smarte maskine.

Her er det færdige prikkede resultat. En blød og lækker jersey tunika syet efter et mønster som jeg er ret glad for i øjeblikket, Onion 2007.


11 kommentarer:

 1. Du må hjælpe mig! Ejer også sådan en maskine men den har nu stået i skammekrogen i snart et halvt år. Hvad står dine indstillinger på når du oplægget. For jeg kan ikke finde den rigtig indstilling!

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhh jeg havde det på samme måde som dig - fik den ikke brugt, så i sidste uge, fik jeg den byttet til en lækker Bernina Overlocker. jeg kunne ikke holde ud bare at have den stående, selvom det er en skøn maskine. Je håber, at du kommer i gang med at bruge din noget mere.
   Knus

   Slet
 2. Uha... jeg tændte den bare og kørte... Men på øverste billede kan du faktisk se indstillingerne. De står alle meget tæt omkring 4 kan jeg se. Jeg bruger en dobbelt stikning med 3mm bredde. Jeg håber at du får gang i din, for den er virkelig smart til oplægning af al den jersey vi syer i :-)

  Kh Mette

  SvarSlet
 3. Det er lige sådan en jeg drømmer om.
  Ser super flot ud.

  Yt.

  SvarSlet
 4. Tillykke med din nye maskine. Resultatet ser vanvittig godt ud!

  SvarSlet
 5. Smart maskine - tillykke med udvidelsen ;)

  SvarSlet
 6. Mums - misundelsen er stor :) det ser flot og proft ud

  SvarSlet
 7. Det ser vildt prof ud, Mette. Jeg skal dog først have fat i en overlocker :) Men tillykke med maskinen.

  SvarSlet
 8. Wauw ... det ser super proff ud ;0)

  SvarSlet
 9. Hold da op - det må være super fedt med sådan en maskine, og samtidig at kunne finde ud af at betjene den ;-)

  SvarSlet
 10. For hunde da, den er smart. Det ser rigtig fint ud.
  Held og lykke med den.
  Kh. Lene.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...