tirsdag den 18. februar 2014

Marapytta jakke i Liberty.

Selv om jeg kom hjem med en lækker stak stof fra City stoffer igår og det kribler i fingerne med at få sat saksen i det, så var det alligevel min Marapytta jakke som vandt min opmærksomhed idag.
Jeg manglede ikke at sy ret meget på jakken, så jeg bestemte mig for at få den lavet færdig, inden jeg tager hul på stakken med nye forårsvarer.

Det er et stort arbejde at lave jakken. Først skal der klippes yderstof, quiltefoer og foer. Så skal lagene limes sammen inden quilte-arbejdet kan gå igang. Derefter skal jakken klippes ud igen, syes indsnit for og bag, syes sammen og alle indvendige sømme skal skjules af bånd lavet i det samme stof som foret.

Så skal der laves rouloer til "knaphuller" og skråbånd til hele vejen rundt om jakken og i ærmerne.
Jeg ved ikke hvor mange timer vi snakker om, men det er bestemt en del. Men indimellem al min syning i de bløde jerseyér eller syning af mine pusleboxe, så nyder jeg at udfordre min selv med sådan en stykke sy-håndværk som sådan en lækker Marapytta jakke er.

Stoffet er fra vores tur til London sidste år i vinterferien. Det er købt hos Shaukat, som er et mekka fyldt med de smukke Liberty stoffer i mange kvaliteter. Det er min jakke nr 6. Jeg har nu fire jakker og min mellemste har to.

Jeg har lært at sy jakken på et weekend kursus arrangeret af Line med bloggen Marapytta. Line har en syskole i København og er super dygtig. Hvis du har lyst til at lære at sy en af disse lækre jakker, så arrangere Line jævnligt weekend kurser, både i København og i Århus.


12 kommentarer:

 1. Den er bare så super lækker.... Jeg har noget bomuldsstof liggende som jeg da godt kunne overveje mig at lave et forsøg i... bare for at prøve :-) for den ser da superlækker ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marion. Tusind tak, jeg er også selv godt tilfreds med resultatet. Du må igang med en jakke til dig selv. Jeg glæder mig til at se resultatat.

   Kh Mette

   Slet
 2. Den er super sød Mette, jeg syntes der er ikke noget bedre end, når tingene er så gennemført,det er en fryd for øjet.
  Jeg har fået købt stof til mit monstertæppe som jeg skal i gang med.

  Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Mona. Jeg nyder også at sy den. Jeg glæder mig til at se dit monstertæppe. Er det patchwork og et som skal quiltes ? Jeg glæder mig til at se tæppet.

   Kh Mette

   Slet
  2. Ja det er patchwork/applikation og quilte, håber du har lidt tålmodighed, for det kommer til at tage lidt tid inden det er færdig.

   Mona

   Slet
 3. Jeg er så dybt misundelig - ville ønske jeg kunne sy andet end b
  pudebetræk, og boede i nærheden af sådan et kursus..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla. Jeg kan virkelig anbefale dig at hoppe på et af Line´s weekend kurser. Du lærer så meget og en masse smarte finesser. Jakken er ikke svær at sy, bare tidskrævende. Hun holder jævnligt weekend kurser i Århus, hvor jeg deltog. Det var bare smadder hyggeligt og lærerigt. Alle pengene værd…

   Kh Mette

   Slet
 4. Smuk smuk smuk. Hvor er det vildt at du har syet seks jakker - jeg er stadig i gang med den første.
  Jeg er også vild med stoffet, har det liggende, og overvejer en sommerkjole til Karla...

  SvarSlet
 5. Tak Anita. Ja seks jakker er det blevet til :-) vildt ik ? Du må se at blive færdig med din jakke så du kan få den i brug her til foråret. Stoffet er bare så fint og vil være en perfekt til en sommerkjole til din datter.

  Kh Mette

  SvarSlet
 6. Det er en rigtig flot jakke - så ferm du er med den symaskine :o)

  SvarSlet
 7. hej Mette
  Jeg er totalt vild med den jakke .... og stoffet er så fantastisk smukt ....
  Jeg kunne godt drømme om sådan et kursus ... selv om jeg ikke altid er god venner med min symaskine
  kh

  SvarSlet
 8. Hej Mette
  Vildt flotte ting du har syet. Er selv ok god til at sy, men ny på quiltet-området;) Deraf et par spg, som jeg håber du vil besvarer.
  1. Du skriver du har strøget quiltlinjer... Er det blot en startlinjen på hvert stykke?
  2. Hvorfor er foret størst, derefter volumenflis og mindst ydrestoffet. Hvorfor laves de ikke lige store?
  Mvh Rikke

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...