tirsdag den 18. marts 2014

Til min datter...

Min datter på 22 år spurgte forleden om jeg kunne sy en bluse a´ la´ Moss Copenhagen. Sådan en lidt bred bluse med et vinge ærme og i noget leopard jersey. Selvfølgelig... svarede jeg og bad hende om at kigge på nettet efter stoffet med leo pletterne. Der findes jo så mange udgaver, så det var vigtigt at pletterne faldt i hendes smag inden jeg startede symaskinen.

Hun fandt hurtigt det stof hun kunne lide og det var vigtigt, at det var med lys bund. Jeg kørte i Stof og stil efter stoffet og i Stof 2000 efter det nye mønster "Esmarelda". Det var i forvejen blevet godkendt til formålet.

Der er ikke mange ben i at sy den model, det er bare en tur igennem overlockeren og så en omgang oplægning. Bum… så var den færdig. Det kunne hun egentlig nemt gøre selv, men nu er interessen for at sy desværre ikke lige noget som fanger hende og samtidig er hun travlt optaget af 7. semester på pædagog-uddannelsen. Et semester hvor den ene eksamen ligger oven i den næste. Men nu kan hun snart se en ende på studiet, til juni er det slut og så venter kampen om et job.

Nu da jeg var igang med at sy, lavede jeg lige en ekstra bluse til hende. Jeg var nemlig faldet for en model som hang i min lokale Stof 2000, så jeg købte stoffet og lavede en magen til. Forinden havde jeg vist hende stoffet og det blev heldigvis også godkendt.

Det er altså sjovt som det, at sy til ens børn ændre sig. Da de var små syede jeg en masse til dem alle tre og de brugte det altid. Jeg tror ikke, at de tænkte på "at det har min mor lavet". Så kom der nogle år hvor mine to piger frabad sig mine kreationer og storebror var blevet for stor. Så måtte jeg nøjes med at sy til mig selv.
Men det sidste år har min mellemste pige været ret interesseret i det jeg laver. Jeg har syet to Marapytta jakker til hende og lavet nogle bluser som hun bruger meget. Det er dejligt, at hun igen værdsætter tingene og ligefrem beder mig om at sy til hende. Derimod er min datter på 16 år overhovedet ikke interesseret i det som kommer ud af symaskinen.


17 kommentarer:

 1. Hvor er begge bluser skønne...

  Min interesse for at sy var nærmest ikke eksisterende i 20'erne, og blussede først rigtigt op for et par år siden (Selv om jeg syede lidt som teenager - nok til at min mor fik lært mig det mest elementære)...

  Det er da skønt at din ene datter igen glædes over det hjemmelavede tøj

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen Elisabeth. Tak :-) Jeg håber også at hun får lysten til at forsøge at sy engang i fremtiden. Det er en god evne at have og jeg synes jo at det er en skøn hobby.

   Kh Mette

   Slet
 2. Uh... den tid glæder jeg mig ikk til... Min på 7 har også haft en periode hvor jeg ikk skulle sy til hende, men nok i takt med de spraglede print ikk lige var et hit og så lige mig der lige skulle opdage det så jeg kan komme i gang med at lave det sele tøj til hende...

  Den nederste har jeg også overvejet at shoppe ind til. Det er den model jeg lige har lavet min mørke leo kjole i, Næste model må klart blive med den runde bund, ser rigtig flot ud

  SvarSlet
  Svar
  1. den orange kant, hvornår syr du den på?

   Slet
  2. Hej Dina. Jeg har også overvejet at sy kjolen til hende. Modellen er jo super sød og anvendelig. Du skal bestemt købe ind til den med buen. Den er super sød :-) Den orange kant syer jeg på når jeg har syet skulder/ærmesømmen. Har du fået gang i din cover maskine ?…

   Kh Mette

   Slet
  3. Og inden sidesømmen... Jeg besluttede mig først bagefter jeg havde syet den at den skulle have bånd på skulderen, lidt et nørkle arbejde...

   Jeg har brugt den til alt sømme, men ikk brugt den siden jeg havde gang i den tape binder... Den har bare stået og grinet af mig...

   Slet
 3. Hvor er den flot - super dejligt når de igen efterspørger mors hjemmesyede :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne. Ja det er dejligt når det hjemmesyet igen kommer i høj kurs. Det er rart at bestille hos mor når SU pengene er små.

   Kh Mette

   Slet
 4. Hvor er de fine! Lækre detaljer på den nederste :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Line. Tusind tak. Jeg synes også at de er blevet lækre og så er de jo nemme at sy. Jeg tror at hun bliver tilfreds med dem.

   Kh Mette

   Slet
 5. Super flot Mette, din datter må være stolt af st have så dygtig en mor.

  SvarSlet
 6. Tusind tak Helena. Hun siger at veninderne siger " har din mor også syet den ? Hun må gerne sy en til mig også". Det er da vist den bedste anbefaling :-)

  Kh Mette

  SvarSlet
 7. Det er bare sådan nogle flotte ting, du syr. Jeg husker godt hvordan det var at være teenager til en mor, der var dygtig til at sy. Først et hit - siden skulle det være købte mærker, dikteret af klassens mode, der bestemt ikke var 'hjemmesyet'. Og så igen et hit. Det var dejligt at have en mor der var dygtig til at sy :o)

  SvarSlet
 8. Tak Mona. Jeg tror at du har ret med hensyn til mors kreationer. Der er en periode hvor det er vigtigt at ligne alle de andre og så duer det bare ikke med mors hjemmesyet. Men heldigvis kommer det tilbage, når de finder ud af hvor meget mere man kan få for pengene og at det så heldigvis ikke ligner alle de andres.

  Kh Mette

  SvarSlet
 9. lækre trøjer du der fik lavet og skønt at din datter gider have noget du laver, mine drenge vil kun med en bestemt slags bluse ellers er de ikke så vildt begejstret lige nu, kun hvis de kan se de kan få noget som ingen andre kan få :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...