lørdag den 4. maj 2013

Jeg hopper med på LCHF-bølgen...

Jeps...nu skal det være. Forandring fryder jo siger man. Jeg... eller vi - familien hopper med på LCHF-bølgen. Low Carb High Fat.

Jeg har med interesse fulgt med i snakken om LCHF kost og synes, at det lyder lækkert og spændende. Det er en kulhydrat-lav kost, altså ingen kornprodukter, sukker og stivelse. Man sammensætter sin kost med madvarer som kød, fjerkræ, fisk, æg. Masser af grønsager, fede mælkeprodukter, naturligt fedt fra smør og olier, lidt nødder og bær. Altså ingen stivelse fra kartofler, ris pasta og brød.

Det er faktisk hvad jeg ved om det lige nu, men jeg har købt den nye bog "Spis dig mæt & glad" skrevet af Jane Faerber, så i aften skal der rigtig læses, så jeg kan sø-sætte projektet i familien. Jane har bloggen madbanditten hvor du kan læse meget mere om LCHF-kost.


Den helt store forandring for familien vil bestemt være mangel på brød. Vi elsker nemlig nybagte boller i forskellige udgaver, men allerede nu har jeg set, at der i bogen er forskellige opskrifter på boller og brød bagt efter LCHF principperne.

En anden stor udfordring bliver, at skulle tænke i andre måder, at tilberede måltiderne på og hele tiden være to skridt foran i forhold til at planlægge næste måltid.

For ikke helt at undvære brød, så har jeg lige bagt et lækkert stenalderbrød bestående af forskellige kerner og nødder, æg og vand. Det lune brød skal prøve-smages til eftermiddags-theen med et stykke ost.


Jeg var en tur på biblioteket i formiddags og de havde andre bøger om LCHF kosten, så der er rig mulighed for at komme godt igang. Iøvrigt er der rigtig mange blogs om LCHF-kost, så der kan jeg også søge inspiration og viden. Jeg forventer selvfølgelig ikke, at det kører lige med det samme men at det vil blive en tilvænningsproces vi skal igennem. Jeg glæder mig ihvertfald til lidt fornyelse og flere grønsager i vores daglige kost.


I aften står menuen på mad-pandekager med oksekødsfyld, blandet grønt og revet ost og imorgen skal vi selvfølgelig have brunch pandekager med græsk yoghurt og blåbær og jordbær. Måske et blødkogt æg og en skive af det nybagte stenalderbrød...

9 kommentarer:

 1. Den bog har jeg lige købt i dag, glæder mig til den kommer :)

  Mvh Mette
  http://sommerfuglen-blog.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette. Ja den er vældig populær. Jeg glæder mig til, at komme ordentlig igang og glæder mig til at høre hvad du synes.

   Kh Mette

   Slet
 2. Jeg har også interesseret mig for høj protein og lav kulhydrat. Men høj fedt % har jeg noget svært ved. At skulle bruge fløde og smør i maden - det har jeg svært ved. Men jeg glæder mig til at høre om dine/jeres erfaringer - måske hopper jeg også med på et tidspunkt :o)

  SvarSlet
 3. Hej Mona. Jeg har det nøjagtig lige som dig. Synes at det lyder fornuftigt med høj protein og lav kulhydrat, men alle de fede fødevarer er jeg også skeptisk omkring. Jeg har også svært ved at forstå at man kan tabe sig på det, men ideen skulle jo være, at det mætter mere og derved spiser mindre. Nu vil jeg læse bøgerne ordenligt, så jeg helt forstår principperne og så får det en chance. Spændende om du også hopper med på bølgen. Det er jo ret populært.

  Kh Mette

  SvarSlet
 4. Det lyder lækkert! Jeg kan også anbefale dette brød: http://madtilfamilien.blogspot.dk/2012/02/lynhurtig-og-lkker-yoghurtkage.html. Jeg ved godt at der er lidt mel i og også sirup, men det er simpelthen så lækkert :) KH K

  SvarSlet
 5. Hej Kirsten. Det skal jeg vist kigge nærmere på. Tusind tak for tippet.

  Kh Mette

  SvarSlet
 6. Det glæder jeg mig til at følge lidt med i, jeg har også været inde og lure lidt på den. Vi startede på dukan kuren, men den kunne jeg ikke holde, da jeg ikke er den vilde kødspiser og den kræver at man spiste meget for at få proteiner nok. Det bliver spændende, del endelig ud af dine erfaringer :o)
  KH Kat

  SvarSlet
 7. Hej Katrine. Jeg skal nok dele lidt ud af mine opdagelser undervejs, men jeg er selv liiiidt på udebane endnu. Men så længe man undgår brød og kulhydrater fra kartofler, ris og pasta og ingen sukker, så tror jeg at man er på vej. Dog har jeg svært ved at forstå, at man kan spise smør, fede oste, fede mælkeprodukter og fløde og stadigvæk tabe sig. Jeg er selvfølgelig godt klar over, at man ikke skal grov-æde disse ting men bruge dem med omtanke. Til søndags morgenmaden fik vi LCHF pandekager med græsk yoghurt og jordbær og blåbær. Det var lækkert og meget bedre end de sædvanlige kedelige frosne rundstykker som ikke smager af en pind.

  Kh Mette

  SvarSlet
 8. Hej Mette,
  Det lyder som vildt lækker morgenmad og det er jo rigtigt at de rundstykker ikke smager af en pind. Jeg følger lige lidt med, jeg har prøvet to forskellige livstilændringer dukan kuren og vægtkonsulenterne. Men ved dukan kuren skal man spise så meget kød og det er ikke min favorit spise og ved vægtkonsulenterne går jeg død i vejninger og regler. Så hvis LCHF er mere simpelt så kan det jo være det skal afprøves eller også er jeg tænker jeg anne bechs bikini bootcamp :o)
  Men så længe vi spiser sundt og dyrker motion kan det vel ikke gå helt galt :o)
  KH Kathrine

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...