Efter at have læst om lækre gryde-brød på forskellige blogs, måtte jeg selv gøre forsøget. Det er ret smart at bage brødet i en gryde og det bliver virkelig super lækkert.
I aftes rørte jeg dejen sammen og lod den hæve på køkkenbordet, ca 10 - 12 timer.
Tændte ovnen på 250 gr varmluft og varmede min støbejernegryde op. Efter at dejen var foldet med lidt mel på køkkenbordet et par gange, kom det op i den varme gryde og bagte 30 minutter med låg og 15 minutter uden låg. Brødet er bage med ølandshvede og alm. hvedemel.
Vupti... ud af gryden kommer dette flotte og lækre brød... Faktisk meget flottere end dem bageren sælger.
Nu køler det af og jeg glæder mig allerede til en kop varm the og en ostemad...
Ha´en dejlig snevejrs mandag...
Jeg har også lige haft grydebrødsdebut og er også meget glad for resultatet:-)
SvarSletJeg blev meget overrasket over hvor lækkert det blev.
SletKh Mette
Uhm ... det ser lækkert ud ... men er lige startet på udrensningskur igen .. så det varer lidt inden det kan prøves ;0(
SvarSletHvor er du sej Merete. Ville ønske, at jeg havde lidt rygrad til en lettere kost, men motivationen er væk for tiden.
SletKh Mette
Hvor ser det lækkert ud!
SvarSletDet smager altså også virkelig lækkert. Du skulle prøve...
SletKh Mette
Mums. Har overvejet at prøve det flere gange... Nu skal det være!
SvarSletTak for det sidste puf ud i grydebageriet :o)
Mange hilsner fra Lise
Åhh jamen velbekomme da. Jeg havde også luret på det i et stykke tid. Jeg bager mest boller, for vi kan slet ikke nå, at spise sådan et stort brød. Men nu har jeg lagt det halve i fryseren og så må de sidste skiver på brødristeren, når det bliver for trist. God fornøjelse med bageriet.
SvarSletKh Mette